Cavall de guerra de Michael Morpurgo


 
Cavall de guerra és un gran llibre sobre l’amistat i la guerra que ha esdevingut un clàssic arreu del món.
Quan esclata la Primera Guerra Mundial, el Joey, un preciós cavall de granja, és venut a l’exèrcit i enviat al front. A través dels ulls de l’animal assistirem a la lluita per la supervivència i reviurem la seva amistat amb el jove Albert. El fort vincle entre tots dos demostrà que el poder de l’amistat és més fort que qualsevol guerra.

El que més sorprèn de Cavall de guerra és el punt de vista intern des del que se'ns explica la història: el d'un cavall. És un cavall qui narra, qui introdueix els diàlegs, qui descriu els paisatges i els personatges, etc. Un cavall personificat capaç de comprendre absolutament tot el que diuen les persones que l'envolten però, lògicament, incapaç de comunicar-s'hi amb paraules. És un cavall amb sentiments i temors. És un cavall molt humà que diferencia aquesta novel·la de les moltes altres que s'han escrit sobre guerres.

Aquest llibre ha estat finalista del 16è Premi de literatura Protagonista Jove 2011/2012.

L'autor, Michael Morpurgo
Michael Morpurgo és un escriptor i poeta anglès. Va néixer el 1943 i durant la seva infantesa va estudiar a Londres, Sussex i Canterbury. Més tard, va estudiar Anglès i Francès a l'Universitat de Londres. Va ser llavors quan va començar a treballar de professor en una escola primària de Kent. Allà és on va descobrir què volia fer: escriure.
El 1976 Michael i la seva dona, Clare, van iniciar l'organització benèfica Farms For City Children (FFCC), que té com a objectiu reduir la pobresa dels nens a les ciutats i les àrees urbanes. Actualment Morpurgo té tres granges a Nethercott (Devon), Treginnis (Gal·les) i Wick (Gloucestershire). A més, col·labora en altres organitzacions benèfiques.
Michael Morpurgo està casat, té tres fills i sis néts. Viure a Devon i treballar amb nens l'ha estimulat a descobrir i escriure les seves històries.

Obra de l'autor

Michael Morpurgo és conegut per la seva producció en el camp de la literatura infantil i juvenil, molt proper a l'estil dels contes tradicionals però amb una manera d'escriure molt personal.
Ha rebut nombrosos premis, entre els quals cal destacar el Whitbread el 1995, el Hampshire Book i el Prix Sorcières.

Michael Morpurgo és conegut principalment pels més de 120 llibres que ha escrit. D'altra banda, ha estat traduït a més de 25 llegnües i ha escrit ficció, antologies i contes. Entre les seves obres cal destacar: Cavall de guerra (1982), Petites guineus (1984), Perquè les balenes van venir (1985), Esperando a Anya (1990), Billy el noi (2000), El regne de Kensukee (1999) i Sol en un mar ample, ample (2006).


Michael Morpurgo a les Biblioteques

Obres de l'autor a la Biblioteca.

Més informació

Pàgina web de l'autor.

1 comentario:

  1. Me llegit aquest llibre tres vegades! M'ha encantat, es una història molt bonica.

    ResponderEliminar