Paraules emmetzinades de Maite Carranza



Què va passar amb la Bàrbara Molina? Mai no es va trobar el seu cos ni es van aconseguir proves per tal de detenir cap culpable. Una telefonada a un mòbil capgira el destí de moltes persones: el d’un policia a punt de jubilar-se, el d’una mare que ha perdut l’esperança de trobar la filla desapareguda, el d’una noia que va trair la seva millor amiga. Paraules emmetzinades és una crònica d’un dia trepidant, viscut a contrarellotge i protagonitzat per tres persones pròximes a Bàrbara Molina, desapareguda misteriosament i violentament quan tenia quinze anys. Un enigma que, després de quatre anys sense resoldre’s, es veurà sacsejat per noves claus. De vegades, la veritat roman oculta en la foscor i només s’il·lumina en obrir-se casualment una finestra. Una història de mentides, secrets, enganys i falses aparences que toca el viu dels mites inqüestionables. Un relat esfereïdor que dissecciona la hipocresia de la societat moderna. Una denúncia valent dels abusos sexuals infantils, les seves conseqüències devastadores i la seva invisibilitat en el nostre món benpensant.


L'autora, Maite Carranza

Maite Carranza va néixer a Barcelona el 1958. És llicenciada en Antropologia i és escriptora, guionista de televisió i professora de guió.
Va ser professora de Batxillerat de llengua i literatura a la dècada dels 80 i va ser llavors quan va començar a escriure. Des dels anys noranta, després d'haver realitzat un Màster d'escriptura audovisual, va iniciar la seva carrera com a guionista de televisió que actualment compagina amb l'escriptura de novel·les i la feina com a professora dels Màsters d'escriptura de guió de la UAB (Barcelona), la UIMP (València) i el Màster de la UB "Taller de guionistes". En l'actualitat, Maite Carranza té tres fills i viu a Sant Feliu de Llobregat.


Obra de l'autora

La seva primera novel·la publicada va ser Ostres, tu, quin cacau! (1986), que va guanyar el Premi de la Crítica Serra d'Or. Després, va guanyar els Premis Floch i Torres el 1987, amb la novel·la La rebel·lió dels lactants, i el Joaquim Ruyra el 1989, amb la novel·la  La selva dels arutams. A continuació, va gunayar el Premi Edebé el 2002, amb la novel·la Vols ser el nòvio de la meva germana?, el Premi Protagonista Jove el 2006 amb  El desert de gel i, finalment, va guanyar el Premi Edebé Juvenil el 2010 amb Paraules emmetzinades

Maite Carranza ha publicat més de quaranta obres de narrativa juvenil i infantil: novel·les, contes i col·leccions seriades. S'ha de destacar títols de gran èxit com Frena Càndida, frena!, Mauro ulls brillants, Màgia d'una nit d'estiu i la trologia fantàstica La guerra de les bruixes (2005-2007), que ha estat traduïda a més de 20 llengües. A més, alguna de les seves obres ha estat adaptada al teatre, com Cleques (Barcelona, 1994) i Sopa de pirates (Buenos Aires, 2007). El 1999 va publicar la novel·la Sense hivern,  que va suposar la primera incursió en el camp de la literatura per a adults.

Maite Carranza a les Biblioteques

Obres de l'autora a la Biblioteca.

Més informació




No hay comentarios:

Publicar un comentario