Serena de Dolors Garcia i Cornellà


A l'any 1428, la Serena viu a Barcelona amb la mare i les seves germanes. Treballen molt per poder pagar el rescat del pare, captiu dels pirates. Però el dia de la Candelera, mentre són a l'ofici de Santa Maria del Mar, un terratrèmol sacseja la ciutat. A la mare de la Serena li cau una pedra al cap i mor, i la noia queda sola amb sis germanes, la més petita acabada de néixer. La Gelvira, una llevadora amiga de la família, l'ajuda a ocupar-se de les germanes, li ensenya l'ofici de llevadora i l'anima cada vegada que la noia s'enfonsa i pensa que no se'n sortiran. La Serena ha de fer front a moltes situacions adverses, però la família va tirant endavant, i de mica en mica les coses milloren.

Llibre que pertany a la categoria 13-14 anys del 17è Premi de Literatura "Protagonista Jove"


L'autora, Dolors Garcia i Cornellà



Dolors Garcia i Cornellà va néixer a Girona l’1 de juny de 1956. Viu a Vilobí d’Onyar (La Selva) des del 1984. Llicenciada en Psicologia, va començar a publicar els seus llibres l’any 1985, després de guanyar el premi J.M. Casero amb l’obra Albert. De seguida va decantar-se per la literatura infantil i juvenil i, fins ara, ha publicat cap a quaranta llibres per a infants i joves. A més del J.M. Casero, ha guanyat el premi Ciutat d’Olot per a nens i nenes (anys 1992 i 1998), el premi Folch i Torres (anys 1996 i 2000), el premi Lola Anglada (anys 1998 i 2001) i el premi Joaquim Ruyra (2001), i ha quedat finalista en d’altres (Gran Angular, El Vaixell de Vapor, Columna Jove, Ala Delta, etc.). A part de ser escriptora, treballa de tècnica d’Educació a l’Ajuntament de Girona en el programa d’Educació Ambiental i Recursos Educatius de la Ciutat. També ha estat directora del Centre Cívic Sant Narcís, del mateix Ajuntament de Girona, durant cinc anys. 

Col·labora esporàdicament en diversos mitjans de comunicació i, molt interessada per tot el món de la promoció de la lectura i la lectura entre els infants i joves, du a terme un programa de llibres personalitzats, realitza tallers i xerrades a biblioteques i centres culturals i fa fórums a les escoles i instituts d’arreu del país, entre d’altres activitats.

Té dos fills bessons, en Pau i l’Aleix. I vuit gats: en Bitxo, en Fum, la Mixina, la Neu, la Crispeta, la Trasto, la Clenxa i la Nineta. 

D’entre les seves aficions, destaquen caminar pel bosc o la muntanya, jugar amb els seus gats, llegir —a l’hivern, a la vora de la llar de foc i, a l’estiu, prop del mar, en algun lloc tranquil i fresc—, cuinar, conduir, cuidar les flors i les plantes de casa seva, fer sobretaula amb els amics i disfrutar dels dies de pluja. En canvi, no li agraden gens les aglomeracions de gent, viatjar en avió i les pel·lícules d’espies.

Els llibres que escriu són sovint una barreja de fantasia, aventures i misteri perquè, de petita, eren també els llibres que més li agradava llegir. Escriu molt de pressa, gairebé a raig, i durant moltes hores seguides, però després triga molt temps a repassar el que ha escrit. El vocabulari dels seus llibres és planer i entenedor. Tot i així, li agrada l’ús mesurat de frases fetes i, de tant en tant, d’alguna paraula d’aquelles que s’han de buscar al diccionari, perquè li fa una mica d’angúnia l’expressió, sovint massa limitada, dels nens i joves d’avui, tant oral com escrita.

Per a saber més

Pàgina oficial 

A la Biblioteca trobaràs

No hay comentarios:

Publicar un comentario