El noi que va trobar la felicitat d'Edward Van de Vendel

L'Hamayun només té onze anys quan ha de fugir de l'Afganistan amb la seva família per culpa dels talibans. Després d'un viatge molt perillós, arriben a Holanda, on comencen una nova vida. L'Hamayun i els seus germans aprenen neerlandès, van a l'escola i s'integren al nou país, però la família viu amenaçada per la possibilitat que les autoritats holandeses no els concedeixin l'estatus de refugiats ni el permís de residència.

Llibre que pertany a la categoria 15-16 anys del 17è Premi de Literatura "Protagonista Jove"


L'autor, Edward van de Vendel



Edward Van de Vendel va néixer un dia de mitjans d'estiu en una petita ciutat al cor dels Països Baixos. Quan era nen, somiava amb ser futbolista o un cantant famós. En comptes d'això, va ser professor de l'escola primària. Li agradava tant la seva professió que va fundar una nova escola juntament amb altres col·legues. Es va convertir en el director d'aquesta escola, però un altre amor va fer la seva entrada en escena: l'amor per les paraules. Va començar a escriure poesia i al 1996, l'editorial Volgut d'Amsterdam va publicar el seu primer llibre. Ara és un escriptor a temps complet i viu a Rotterdam.

En la seva obra s'inclouen novel·les per a joves adults, texts per a llibres d'il·lustracions, poesia per a totes les edats i fins i tot llibres de no ficció. També escriu cançons per a alguns artistes. Tres dels seus llibres van rebre el Petó d'Or (el millor llibre per a adolescents), quatre dels seus llibres van guanyar el Llapis de Plata (el millor llibre per a nens) i un altre va guanyar el premi Woutertje Pieterse (La crítica el va escollir com el millor llibre literari de l'any).

Els drets dels seus llibres s'han venut a països com USA, Alemanya, Itàlia, França, Portugal, Eslovènia i Espanya. 

Per a saber més

Pàgina oficial de l'autor


No hay comentarios:

Publicar un comentario