Resurrecció de Silvestre Vilaplana

El multimilionari William Fox acaba de perdre la seva filla en un accident. Decidit a no dir-li l’adéu definitiu, opta per crionitzar-la i encetar una investigació per a saber si hi ha alguna possibilitat de tornar-la a la vida. Així, contracta l’etnòleg John Pearson i la psicòloga Isabella Verona perquè estudiïn en profunditat les pistes que existeixin arreu del món sobre resurreccions. Al mateix temps, dos germans marcats per uns fets obscurs i dramàtics es reuneixen després de molts anys per tal d’impedir a qualsevol preu aquesta recerca. Qui arribarà abans en aquesta cursa contra rellotge?
Silvestre Vilaplana i Barnés, nascut a Alcoi el 1969, llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat d'Alacant i en l'actualitat professor de secundària a l'institut La Foia d'Ibi. Ha conreat diversos gèneres, especialment la poesia i la novel·la. De la primera destaquen els poemaris La senda de les hores (Premi 25 d'abril, 1998), Aigües de clepsidra (Premi Paco Mollà, 1998), Calendari de silencis (Premi Nacional de Poesia Miguel Hernández, 1999), Deserts (Premi Josep Maria Ribelles, 2004), Els colors del vent (Premi Carme Guasch, 2005), Partitures perdudes (Premi de poesia Festa d'Elx 2006) o Bagatge de tenebres (Premi ciutat de Torrent 2007). 

En narrativa destaquen les novel·les La mirada d'Al-Azraq (Premi Narrativa Jove, 1998), Els dimonis de Pandora (finalista Premi Bancaixa, 1999), Les urpes del diable (2001), i La frontera negra (2007) en literatura adreçada als joves, i Les cendres del cavaller (Premi ciutat d'Alzira, 2003), que narra la biografia de Joanot Martorell, l'autor del Tirant lo Blanc i L'anell del pescador (2005) en la literatura per a adults. Algunes de les seues novel·les han estat traduïdes a l'espanyol. 

A més d'haver sigut premiat i d'haver publicat alguns articles i contes en revistes i en reculls (Llibre d'escolaritat, 2004), ha participat en l'elaboració de diversos guions per a la televisió i en el 2006 rep el Premi de la Crítica Serra d'Or per la novel·la Les cendres del cavaller

Per a saber més

No hay comentarios:

Publicar un comentario