Marina de Carlos Ruiz Zafón

L'acció es desenvolupa durant la segona meitat del segle XX a la ciutat de Barcelona.
El protagonista i narrador, Òscar Drai, se’n va anar fugint dels seus records, pensant ingènuament que, si hi posava prou distància, les veus del passat callarien per sempre. Ara ha tornat a la seva ciutat per conjurar els fantasmes i enfrontar-se a la seva memòria. La macabra aventura que el va marcar en la seva joventut, el terror i la bogeria van envoltar, curiosament, la més bella història d’amor.

En el passat, l'Óscar havia estat un estudiant adolescent internat en una escola de la ciutat de Barcelona, que després de retornar un rellotge que havia arravassat, va conèixer la Marina, una bella i misteriosa noia amb la qual es va inserir de ple en una terrorífica investigació, en la qual hi havia intriga, morts, assassinats i una història d'amor.

L'autor, Carlos Ruiz Zafón


Carlos Ruiz Zafón és un escriptor català que va néixer a Barcelona el 1964. Sempre havia sabut que volia ser escriptor des que tenia 5 o 6 anys. Es va educar al col·legi dels jesuites de Sant Ignasi de Sarrià. Posteriorment, es va matricular a Ciències de la Informació i en el primer any ja li va sorgir una oferta per treballar en el món de la publicitat. Va arribar a ser director creatiu d'una important agència de Barcelona, fins que el 1992 va decidir abandonar la publicitat per consagrar-se a la literatura.
Com a curiositat, Ruiz Zafón col·lecciona dracs i li interessen els llenguatges narratius, la música, l'arquitectura, el cinema, el còmic i la història. Toca el piano, sintetitzadors i ordinadors.

Actualment viu a la ciutat californiana de Los Angeles des del 1993, on escriu guions de cinema al mateix temps que desenvolupa la seva carrera com a novel·lista.

Obra

Carlos Ruiz Zafón és un dels autors més llegits i coneguts a tot el món. Va iniciar la seva carrera literària el 1993 amb El príncep de la boira (Premi Edebé). A continuació, va publicar El palau de mitjanit, Llums de setembre (reunits en el volum La trilogia de la boira) i Marina. El 2001 es va publicar la seva novel·la per a adults, L'ombra del vent, que en poc temps es va convertir en un fenomen literari internacional. Amb El joc de l'àngel (2008), torna a l'univers d'El Cementiri dels Llibres Oblidats, que segueix creixent amb El presoner del cel (2011). Les seves obres han estat traduïdes a més de cinquanta llengües i han conquerit nombrosos premis i milions de lectors arreu del món.

Carlos Ruiz Zafón a les Biblioteques

Obres de l'autor a la Biblioteca.

Més informació

Pàgina web de l'autor.
Entrevista al diari El mundo.


No hay comentarios:

Publicar un comentario